Naar de inhoud
Banner

Nijmegen

De tofste jongerenorganisatie van Havana aan de Waal!

ROOD is de actiefste politieke jongerenorganisatie van Nijmegen! Samen met activistische jongeren strijden wij voor een betere wereld.

ROOD Nijmegen zet zich tegen menstruatiearmoede

We zijn in een beginnende fase van het opzetten van een werkgroep tegen menstruatiearmoede in Nijmegen. We merken dat alles duurder wordt vanwege de inflatie en hierdoor wordt het probleem van menstruatiearmoede onder studenten serieuzer. We zijn van plan om acties op te zetten zodat scholen in het hoger onderwijs menstruatieproducten beschikbaar maken voor iedereen die menstrueert. Als je wilt aansluiten stuur een bericht naar contactpersoon Maite.

mensturatiearmoede.png

Een slaapplek voor internationale studenten gezocht

jong.red/couchsurf. We zoeken mensen met een bank of lege logeerkamer om tijdelijk een internationale student een slaapplek te geven. Op het moment worden internationale studenten hun kamer uitgezet door het aflopen van hun ‘short-stay’ contracten. Dit zijn contracten voor een gegarandeerde huurkamer voor één jaar die buitenlandse studenten worden aangeboden om ze te motiveren om in Nederland te gaan studeren. Het lijkt een aardig aanbod maar deze contracten kunnen niet worden stopgezet voor de afloopdatum op 15 augustus. Dit betekent dat internationale studenten twee opties hebben. Of ze kunnen een lange tijd dubbele huur betalen, wat voor de meeste studenten niet haalbaar is. Of ze moeten in augustus op zoek naar een kamer, het moment dat de meeste studenten al op zoek zijn. Zeker met de huidige huizenmarkt is dat extreem lastig. Heb jij de ruimte om tijdelijk een internationale student een slaapplek te geven? Laat het ons weten via de link! Wil je meer over de situatie weten? Ga naar: https://nijmeegsewoonprotest.nl/. Je kan ook bellen naar het volgende nummer: 06-139 986 25.

Contactpersoon(nen)

Gijs Brans

06 83908400

Maite van Lith

06 48705943

Laatste nieuws & inzendingen

Think before you FLINK

Nieuwsbericht·ROOD Nijmegen·17 november 2022

Stakers worden voor de bus Gegooid

Nieuwsbericht·ROOD Nijmegen·17 november 2022

Artikel-banner

Girl-boss fascisme

Nieuwsbericht·ROOD Nijmegen·13 oktober 2022

Waarom is de kaderrichtlijn water zo belangrijk?

Nieuwsbericht·ROOD Nijmegen·13 oktober 2022