Naar de inhoud
Banner

Vertrouwens­personen

Een vertrouwenspersoon is iemand die ervoor zorgt dat leden een plek hebben waar ze hun zorgen omtrent (seksuele) intimidatie, agressie, geweld en discriminatie kwijt kunnen. Ook kunnen de leden hun zorgen over ongewenst gedrag zoals pesten of het misbruik van een dominante positie kwijt bij een vertrouwenspersoon.

Het protocol waarnaar de vertrouwenspersonen handelen is hier te vinden: Vertrouwenspersoonprotocol.pdf.

Foto van Joana Zandee

Joana Zandee

Hallo! Ik ben Joana (zij/hen). Naast mijn studie religiewetenschappen ben ik sinds oktober 2021 actief bij ROOD, en heb bij verschillende lokale- en werkgroepen gezeten. Als vertrouwenspersoon zie ik het als mijn taak om bij te dragen aan een fijn en veilig ROOD. Je kan mij altijd bellen, appen of mailen voor een vertrouwelijk gesprek. Geen onderwerp is daarvoor te klein of onbelangrijk. De deur staat altijd open.

Om Joana persoonlijk te bereiken kan je haar het best een emailtje sturen op joanazandee@gmail.com

Foto van Jos Lagerburg

Jos Lagerburg

Ik ben al een aantal jaar ROOD-lid, waarvan ook geruime tijd actief. Zo heb ik de perikelen met de SP van dichtbij meegemaakt en was ik een half jaar contactpersoon van de ROOD-groep in Zwolle. Inmiddels ben ik door druk werk wat minder actief, maar nog altijd een trots lid van de organisatie. Nu hoop ik als vertrouwenspersoon mijn steentje bij te dragen aan een veilig ROOD, een ROOD waar iedereen het gezellig met elkaar kan hebben, prettig een inhoudelijke discussie kan voeren en samen op straat wil staan. Tegelijkertijd is het belangrijk dat, als problemen zich toch voordoen, er een weg is om die aan te kaarten en op te lossen, op welke manier dan ook wenselijk is. In die rol zet ik me graag in!