Naar de inhoud
Banner

Over ons

Organisatie

overons.jpg

ROOD is de grootste socialistische jongerenorganisatie van Nederland! Wij staan voor een fundamenteel andere wereld. Een wereld waar het kapitaal niet de macht heeft, maar de arbeidersklasse. Ons politieke en economische stelsel werkt niet voor ons. We moeten bouwen aan een alternatief en hebben je hulp daar hard bij nodig. Ons socialisme staat voor de emancipatie van de mensheid, daarom strijdt ROOD:

  • Voor democratie. Het kapitalisme is fundamenteel ondemocratisch. Wij zijn voor een andere samenleving waar de arbeidersklasse daadwerkelijk de politieke macht heeft. Een andere economie die democratisch wordt beheerd in plaats van door degenen met het geld en daarmee ook de macht.
  • Tegen klimaatverandering. Het kapitalisme verwoest in een rap tempo ons klimaat. Het streven naar winst maakt dat bedrijven vervuilen wanneer dit goedkoper is. Vervuiling is een verdienmodel. Wij willen strijden voor een maatschappij waarin er democratische controle is op de economie waardoor we verduurzaming kunnen afdwingen.
  • Voor feminisme, tegen racisme en discriminatie en voor LHBTI+-emancipatie. We strijden voor gelijke rechten. Bij de strijd tegen het kapitalisme hoort ook de strijd tegen alle vormen van onderdrukking en ongelijkheid. Niemand mag op basis van afkomst, geaardheid of geslacht anders worden behandeld.
  • Voor internationalisme en anti-imperialisme: oorlog is nooit in het belang van onze klasse. Wij willen een einde aan oorlog. Ons socialisme is internationaal, tegen chauvinisme, nationalisme en vreemdelingenhaat.

Om dit in de praktijk te brengen komen we in actie. ROOD is bijvoorbeeld actief binnen de Voor14-campagne van FNV voor een hoger minimumloon en #NietMijnSchuld om actie te voeren tegen het leenstelsel. Ook binnen die campagnes zetten we ons in voor democratie en socialisme. Daarnaast organiseren we scholingen en discussie zodat we die kennis kunnen gebruiken in onze strijd. Verder hoort gezelligheid natuurlijk ook bij de strijd voor het socialisme. Zowel landelijk als op lokaal niveau organiseren we gezellige activiteiten. Je kan aansluiten bij één van onze tien groepen door het hele land maar je kan ook actief worden voor een landelijke werkgroep.

Lijkt het je wat om lid te worden? Meld je dan aan op mijnrood.nl/aanmelden. Vragen kun je ook altijd sturen naar info@roodjongeren.nl.

Samen maken we een einde aan het kapitalisme!

Bestuur

Ties-100x100.jpeg

Ties van den Bogaard

Voorzitter

tvandenbogaard@roodjongeren.nl
06 46157084


Willem-100x100.png

Willem Gloudemans

Algemeen Bestuurslid, Penningmeester

willemgloudemans1@live.nl

penningmeester@roodjongeren.nl

06 28665826


Vero_100x100.jpeg

Veronique van Dijk

Algemeen Bestuurslid

vandijkveronique@gmail.com
06 31279245


Gijs Marteau_100x100.webp

Gijs Marteau

Algemeen Bestuurslid, Secretaris

gijsmarteau@gmail.com


Jules-100x100.jpeg

Jules Maximus

Algemeen Bestuurslid

vierenveertigcent@gmail.com
06 37703838


Jordi van Os_100x100.webp

Jordi van Os

Algemeen bestuurslid

jordimartijnvanos@gmail.com
06 20604230