Naar de inhoud
Banner

Groningen

Knipsel-min.PNG

Over ROOD Groningen

Internationals welcome! ROOD Groningen houdt van gezelligheid, actievoeren, en marxisme. Wij zijn een onafhankelijke jongeren organisatie die zich inzet voor het socialisme. Wat ons onderscheid van andere PJO's is dat we niet eeuwig vergaderen, maar ook echt actie voeren. We houden ons bezig met de wooncrisis, feminisme, werkomstandigheden, lhbti+ rechten, problemen van studenten en nog veel meer.

Iedereen is welkom en we ontmoeten je graag. Kom een keer langs op een van onze overleggen elke maandag om 19.30. App/bel/mail vooral even :)

IMG-20210703-WA0012.jpg

Onze acties

Recent initieerde we Shelter Our Students waarbij we 250+ dakloze studenten een slaapplek gaven en we het academiegebouw hebben bezet We zijn onderdeel van Comité Vrouwenstrijd Groningen waar wij ons inzetten voor het feminisme. We houden ons ook bezig met de wooncrisis, bijvoorbeeld door het organiseren van de Huisjesmelker van het Jaar Verkiezing en het Woonstrijd Groningen protest. Daarnaast hebben we ook marxistische scholingen, gezellige borrels en nog veel meer!

WhatsApp Image 2021-10-13 at 20.39.20.jpeg

Marxistische Leesgroep Adema

Marxistische Leesgroep Adema is een studieclub voor Groningse socialisten. Sinds januari 2020 lezen we om de week teksten die betrekking hebben op het marxisme, sociale strijd en de geschiedenis van de vakbeweging. Hieronder valt alles van klassieke marxistische teksten tot moderne analyses van gender en identiteit vanuit een links perspectief. Voor een overzicht van wat we tot nu toe hebben gelezen klik je hier.

Contactpersoon(nen)

Maria Heeres

Marije Thomassen