Naar de inhoud
Banner

Shelter Our Students (S.O.S.) heeft al 200 aanmeldingen

Nieuwsbericht25 augustus 2021

ROOD Groningen

25 Augustus, Groningen - Shelter Our Students (S.O.S.) heeft al 200 aanmeldingen binnen gekregen van internationale studenten die op zoek zijn naar noodopvang. Ieder jaar in september lopen eerstejaars internationale studenten het risico om dakloos te worden als zij geen kamer kunnen vinden. Nu roept S.O.S. stadjers en studenten op om deze studenten tijdelijk onderdak te bieden en zich aan te melden bij S.O.S.

De gemeente, onderwijsinstellingen en studentenorganisaties regelen jaarlijks noodopvanglocaties voor de toenemende aantallen internationale studenten die naar Groningen komen. Dit jaar zijn er 180 bedden geregeld. S.O.S. is bang dat dit niet voldoende is en heeft daarom een couchsurf actie opgezet. Ze koppelen dakloze studenten aan stadjers en studenten die een kamer, bank of plek voor een luchtbed hebben waar iemand zou kunnen overnachten. Zo komen studenten volgens S.O.S. hopelijk niet op straat te staan.

Nu melden ze dat ze al bijna 200 aanmeldingen binnen hebben gekregen van studenten die op zoek zijn naar een plek om te overnachten. De aanmeldingen gaan zo hard dat S.O.S. vreest dat ze niet genoeg overnachtingsplekken kunnen regelen. Woordvoerder van S.O.S. Marinus Jongman: “Op het moment van spreken hebben we zes keer zoveel aanmeldingen als beschikbare bedden. Wij roepen dan ook iedereen op om zich aan te melden als of Host.” Momenteel zijn er nog bedden beschikbaar in de ‘reguliere’ noodopvang voor internationale studenten. S.O.S. verwacht dat die snel vol zullen lopen richting de start van het academisch jaar. 

S.O.S. is een campagne van diverse studentenorganisaties uit Groningen. Ze roepen de gemeente en de onderwijsinstellingen op om extra bedden te regelen in de noodopvang, om eindelijk de beoogde campus op zernike te bouwen en om aankomende jaren nieuwe internationale studenten beter voor te lichten over de problemen van de kamermarkt voor internationale studenten.

Website: www.sosgroningen.nl
Instagram: @shelterourstudents

Shelter Our Students logo