Naar de inhoud
Banner

Leeuwarden

ROOD Leeuwarden is op 25 september 2021 opgericht door twee enthousiaste socialisten uit Leeuwarden. Sindsdien is ROOD Leeuwarden een van de meest actieve politieke jongerenorganisaties van Leeuwarden en omstreken waarbij zowel jongere als oudere leden bij elkaar komen. ROOD Leeuwarden houdt zich bezig met zowel lokale als landelijke problemen zoals armoede, huisvestiging, racisme, arbeidsvoorwaarde en het leenstelsel.

Elke dinsdagavond hebben we een overleg om 20:00 in Paddy O’Ryan. Hier bespreken we mogelijke acties en activiteiten om veranderingen te bewerkstelligen en het draagvlak van socialisme te vergroten. Daarnaast organiseren we ook activiteiten voor de gezelligheid zoals een stadswandeling en hebben we een maandelijkse borrel op de eerste vrijdag van de maand in Paddy O’Ryan. ROOD Leeuwarden houd zich ook bezig met educatie door het organiseren van lezingen, het laagdrempelig bieden van socialistische kennis via sociale media en het bespreken van linkse stukken in onze leesgroep Dijkstra.

ROOD is voor iedereen tussen de 14 en 28 die geïnteresseerd is in het socialisme. Voel je vrij om een keer aan te schuiven bij een van onze vergaderingen of andere activiteiten! Heb je vragen of wil je meer weten over ons? Zoek dan contact op met ons contactpersoon of stuur ons een bericht via sociale media.

Contactpersoon(nen)

Hermen ten Wolde

Laatste nieuws & inzendingen