Naar de inhoud
Banner

Stop de oorlog in Oekraïne! Kom naar de actiebijeenkomst 28 februari

Nieuwsbericht24 februari 2022

ROOD

Vannacht is het Russische leger binnengevallen in Oekraïne. Deze schandalige escalatie van het conflict door Poetin zal alleen maar zorgen voor meer verschrikking en ellende. Ons hart gaat uit naar de bevolking die hieronder te lijden heeft, en in Nederland moeten we ons hardmaken voor het opvangen van iedereen die vlucht voor het geweld.

We moeten blijven beseffen dat ‘de Russen’ niet de vijand zijn maar de machthebbers die bereid zijn dood en verderf te zaaien voor hun geopolitieke spelletjes. Daarom is de NAVO ook niet de oplossing maar juist onderdeel van het probleem. De NAVO is net zo min als Poetin geïnteresseerd in vrede en veiligheid, beide dienen hun imperialistische belang. Om dit soort oorlogen te stoppen moeten we af van onze oorlogszuchtige machthebbers.

Maandag 28 februari organiseren we een avond over de situatie in Oekraïne samen met Niet in mijn Naam, Democratisch Socialisten Amsterdam en Stop Wapenhandel. Daar zullen we bespreken wat we hier kunnen doen om onnodig bloedvergieten tegen te gaan. De avond vindt plaats in Amsterdam, in Café Budapest op het WG-terrein aan de Pesthuislaan 2-98, bereikbaar via de tuin. Het begint om 19.30, aanmelden kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeklG8UCcF_Dgi-tJ8Ad4SM4-nAAaLzpODhcKHaUA3e9qktTw/viewform.