Naar de inhoud
Banner

Huisjesmelker van het jaar

Nieuwsbericht2 november 2021

ROOD Groningen

Update (03/01/2022): Je kunt nu stemmen via roodjongeren.nl/stemmen

ROOD Groningen organiseert dit jaar weer de 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing! Ga met ons aan de slag en strijd mee tegen de pandjesparasieten die leven in onze Stad onbetaalbaar maken.

Nederland is in de grip van een gigantische woningnood. Huisjesmelkers maken daar gretig misbruik van door veel te veel huur te vragen en slecht onderhoud te plegen. Als ROOD Groningen vinden we dat daar wat aan gedaan moet worden. Daarom organiseren wij samen met huurders de 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing waarin de slechtste huisbaas van Groningen de oneervolle titel van 'Huisjesmelker van het Jaar' krijgt. Zo vragen we aandacht voor de pijnlijke situatie waarin wonen onbetaalbaar dreigt te worden. 

We nagelen hiermee niet alleen de grootste pandparasiet van Groningen aan de schandpaal, maar organiseren ook huurders in de strijd voor hun rechten. We moeten immers niet alleen de huisjesmelkers aanpakken, maar ook het systeem dat deze vorm van uitbuiting mogelijk maakt. Sloop de markt uit onze woningmarkt, onteigen huisjesmelkers en geef bewoners hun eigen huizen via een democratische vereniging in beheer. Alleen zo maken we een einde aan de woningnood. Wonen is een recht, geen winstmodel!

Heb jij ook te lijden onder een huisjesmelker? En wil je daar wat aan doen? Nomineer hem of haar dan door je inzending vóór 1 december te mailen naar groningen@roodjongeren.nl en wij nemen contact met je op!