Naar de inhoud
Banner

55 klachten over Woldring Verhuur BV ingediend bij Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

Nieuwsbericht1 juni 2021

ROOD Groningen

ROOD Groningen heeft samen met huurders van de Woldringlocatie 55 klachten bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV) ingediend. Hierdoor komen de klachten bij de gemeente terecht, die verhuurders straffen kan opleggen zoals officiële waarschuwingen, boetes en zelfs het afnemen van een verhuurvergunning. De klachten gingen vooral over hoge huurprijzen, intimidatie, slecht onderhoud, en communicatieproblemen. De bewoners hopen hiermee Woldring Verhuur BV te dwingen tot het maken van verbeteringen.

Ken Hesselink van ROOD Groningen zegt: “Hoe Woldring Verhuur omgaat met hun huurders is onacceptabel. We hopen dat de gemeente de problemen van huurders bij Woldring serieus oppakt. Zeker als er geen verbetering komt in de woonsituatie. De klachten moeten verholpen worden en huurders moeten meer zeggenschap krijgen.”

Eerder dit jaar boden ROOD Groningen samen met huurders een zwartboek bij Woldring Verhuur BV aan. Hierin waren de klachten voor het eerst verzameld. De bewoners hebben veel klachten en zeggen niet goed te kunnen communiceren met Woldring, bovendien wordt er vaak niet of pas heel laat iets gedaan aan onderhoudsklachten. Zo zegt een huurder in het zwartboek: “Je moet hen binnen zeven dagen betalen maar het verhelpen van onderhoudsklachten duurt vaak maanden.” Huurders en ROOD Groningen hebben al aangegeven door te gaan met acties totdat alle problemen opgelost zijn.

Acties tegen Woldring begonnen al in het voorjaar van 2020 toen maar liefst 145 huurders een petitie tekende tegen huurverhoging. Ook loopt er een rechtszaak over niet legale verhuurkosten van 180 euro per huurder die door Woldring in rekening worden gebracht bij huurders.

Bij ROOD doen we dit soort acties om mensen te emanciperen en een beweging op te bouwen, maar we willen natuurlijk ook de onderliggende problemen aanpakken. Private huur is een systeem waarbij vrijwel automatisch sprake is van uitbuiting. Om een goede toekomst en een huis voor iedereen te kunnen veiligstellen is de afschaffing van private huur nodig. De oplossing zijn huurdersbonden zodat woningen weer in de handen zijn van de bewoners. Bewoners kunnen dan zelf beslissen over hun thuis en ze hoeven dan geen belachelijke huurprijzen te betalen.