Over ons

ROOD is de grootste socialistische jongerenorganisatie van Nederland! Wij staan voor een fundamenteel andere wereld. Een wereld waar het kapitaal niet de macht heeft, maar de arbeidersklasse. Ons politieke en economische stelsel werkt niet voor ons. We moeten bouwen aan een alternatief en hebben je hulp daar hard bij nodig. Ons socialisme staat voor de emancipatie van de mensheid, daarom strijdt ROOD:

Om dit in de praktijk te brengen komen we in actie. ROOD is bijvoorbeeld actief binnen de Voor14-campagne van FNV voor een hoger minimumloon en #NietMijnSchuld om actie te voeren tegen het leenstelsel. Ook binnen die campagnes zetten we ons in voor democratie en socialisme. Daarnaast organiseren we scholingen en discussie zodat we die kennis kunnen gebruiken in onze strijd. Verder hoort gezelligheid natuurlijk ook bij de strijd voor het socialisme. Zowel landelijk als op lokaal niveau organiseren we gezellige activiteiten.  Je kan aansluiten bij één van onze acht groepen door het hele land maar je kan ook actief worden voor een landelijke werkgroep. 

Lijkt het je wat om lid te worden? Meld je dan aan op https://mijnrood.nl/aanmelden. Vragen kun je ook altijd sturen naar info@roodjongeren.nl

Samen maken we een einde aan het kapitalisme!