De vreemdste gemeenteraadsverkiezingen ooit?

Een niet-Arnhemmer vertellen over de gemeenteraadsverkiezingen in onze stad levert altijd redelijk verwarde gezichten op, dat komt omdat hier écht helemaal niets meer klopt. 

Maar waarom klopt er niets? Wat zou hier zo anders zijn? Wij hebben toch ook dezelfde stembussen en hetzelfde lelijke grote ‘rode opblaaspotlood’?

Dat klopt, maar er gaan wat dingen vreemd hier in de gemeenteraad zelf, vooral in de verhoudingen tussen de lokale afdelingen van partijen en deze zelfde landelijke partijen. 

We beginnen bij de SP, ofwel, de “Socialistische Partij”, wat dus economisch gezien erg links zou moeten zijn, nou, hier in Arnhem hebben ze een eigen draai gegeven aan het links zijn, om het licht uit te drukken. Die draai hebben ze per ongeluk naar rechts gedaan, kan gebeuren, iedereen maakt fouten, maar dat Gerrie Elfrink, de wethouder van de SP hier in Arnhem, in 2015 naar schatting 216 sociale huurwoningen verkocht aan de Amerikaanse belegger George Soros schrokken wij wel redelijk van.

Nu we toch lekker in de sfeer van de smerige huisjesmelkers zijn, dan moet je eens horen over Gino Luurssen. Gino is de lijsttrekker van FvD (Forum van Democratie) hier in Arnhem. Terwijl de partij landelijk bekend staat als de meest rechtse, conservatieve en fascistische partij ligt het hier in Arnhem toch weer anders. Buiten dat dit natuurlijk in de praktijk nooit zal kloppen, is Gino namelijk openlijk tégen huisjesmelkers en beweert compleet tegen fascisme te zijn. Hoe dit in de écht gaat moeten we nog maar zien, als iemand aan een tafel met negen fascisten zit, zijn er altijd tien aanwezig.  Verder hebben we ook geen écht links hier in de raad, maar ben je jong (14-28), wil je alsnog invloed hebben, actievoeren en strijden voor socialistische idealen? Sluit je dan aan bij je lokale ROOD afdeling en sluit gezellig een keer aan bij een overleg of actie.

Dit artikel komt uit de Bode Arnhem van april 2022