De Rode Bode: De socialisten zijn terug!

ROOD, de organisatie voor so­cia­listische jongeren groeit als kool! In de Stad bestaat al ontzettend lang een actieve ROOD-groep, maar in de rest van het noorden bleef het stil. Tot nu.

De klimaatcrisis, studieschuld en een steeds onzekerdere toekomst: we pikken het niet langer. Door heel Nederland komen socialistische jongeren in beweging en schieten ROOD-groepen als paddestoelen uit de grond. Zo ook in de Groningse Ommelanden, Friesland en Drenthe. Uit alles blijkt: de socialisten zijn terug van weggeweest!

Als socialistische jongeren orga­niseren we ons om te strijden voor een betere wereld – een wereld zonder uitbuiting, oorlog of discriminatie. Dit doen we op twee manieren.

Ten eerste door actie te voeren tegen het kapitalisme en al haar onrecht. Zo zetten wij ons in voor onder andere het klimaat, hogere lonen en studieschuldcompensatie. Ook orga­niseren we bijvoorbeeld huurders tegen pandjesparasieten die van de woningnood misbruik maken door bizarre huurprijzen te vragen. In plaats van huisjes­melkerij eisen wij onteigening. Sloop het systeem dat deze uitbuiting mogelijk maakt, democratiseer de woningvoorraad en geef bewoners zeggenschap over hun eigen huizen! 

Ten tweede bestuderen we het alternatief op kapitalisme: het socialisme. Door in groepsverband marxistische basisteksten te lezen ontwikkelen we een ­beter begrip van onze samenleving. Om de samenleving waarin wij leven te kunnen veranderen moeten wij haar natuurlijk eerst leren begrijpen.

Sluit je bij ons aan en bouw mee aan een rood bastion in Groningen, Drenthe en Friesland! In Leeuwarden en Assen zijn al draaiende ROOD-groepen opgezet, in Delfzijl, Winschoten, Drachten en andere plekken staan jongeren te wachten op versterking. Stuur ons een bericht op groningen@roodjongeren.nl met hoe en waar jij wil helpen, en we brengen je in contact met kameraden in je regio. Check www.roodbastion.nl voor meer informatie. Schuif ook eens aan bij ons overleg op de maandagavond. Bouw mee aan de beweging en verover de toekomst!

Dit is een artikel uit de eerste editie van de nieuwe muurkrant van ROOD Groningen – De Rode Bode. Deze wordt door de stad Groningen opgeplakt. Je kunt een PDF van de hele krant hier vinden. Wil je ook iets schrijven voor De Rode Bode? Neem contact met ons op via groningen@roodjongeren.nl!