Naar de inhoud
Banner

Waarom ik me heb aangesloten bij ROOD

ROOD Arnhem·25 juni 2022

Inzending·ROOD Arnhem·25 juni 2022

Dit artikel is een ingezonden opiniestuk. De opvattingen zijn daarmee geen officiële standpunten van ROOD en sluiten niet noodzakelijkerwijs aan op de meningen van al onze leden.

Dit artikel komt uit de Bode Arnhem van juni 2022

Hoe is jouw toekomstvisie? Hoe zie jij de wereld voor je in 2050? Ik moet eerlijk bekennen dat mijn toekomstvisie niet al te positief is. Ik kan uitkijken naar het terugbetalen van mijn (nog steeds stijgende) studieschuld, naar het waarschijnlijk nooit kunnen kopen van een huis, naar een wereld met een steeds slechter wordend klimaat en zo kan ik nog wel even doorgaan.De laatste paar jaar deel ik af en toe iets op Instagram, ga ik heel soms naar een protest en heb ik het met vrienden over dit negatieve toekomstbeeld. Het waren niet echt concrete acties. Toen ik in Arnhem ben komen wonen wilde ik dit veranderen; ik wilde me aansluiten bij een groep mensen die over veel dingen hetzelfde dachten als ik dacht en die daarin wel actieve stappen zetten. Daarnaast vond ik dit een goede manier om mensen te leren kennen in Arnhem.

Ik vond toen ROOD. ROOD is een socialistische jongerenorganisatie die onder andere staat voor democratie, feminisme, LHBTI+-emancipatie en anti-imperialisme. Verder is ROOD tegen de klimaatverandering, racisme en discriminatie. ROOD is actief binnen de VOOR14 campagne van FNV voor een hoger minimumloon en zet zich ook in voor #NietMijnSchuld, het actievoeren tegen het leenstelsel. Daarnaast zijn er activiteiten, mogelijkheden om samen naar protesten te gaan en zijn er scholingen en discussies.Toen ik voor het eerst naar ROOD ging kende ik er niemand en had ik geen idee wat ik moest verwachten. Het was een warm welkom en ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet. We zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden. Zien we jou binnenkort ook bij ons overleg op woensdagavond?