Naar de inhoud
Banner

ROOD Arnhem Filmavond: The Trial of the Chicago Seven

Nieuwsbericht19 december 2023

ROOD Arnhem

Op vrijdag 22 december om 19:30 organiseert ROOD Arnhem weer een nieuwe filmavond bij cultuur en ontmoetingscentrum KREEK op Weverstraat 24 in Oosterbeek. Wij kijken dan de film "The Trial of the Chicago Seven" geregiseerd door Aaron Sorkin.

Zeven mensen worden aangeklaagd vanwege de opstand op de Democratische Nationale Conventie in Chicago, Illinois in 1968. Het begon als een vredige demonstratie tegen de oorlog in Vietnam maar werd een op de televisie zichtbaar bloedbad, nadat de politie en de Nationale Garde grof geweld gebruikte tegen de menigte. In de zes maanden die daarop volgen, worden de organisatoren in een wild en berucht proces berecht door de schaamteloos bevooroordeelde rechter Julius Hoffman, nadat ze zijn aangeklaagd door het Ministerie van Justitie van president Nixon. Het verhaal vertelt over hoe de Amerikaanse rechterlijke macht compleet bevooroordeeld was tegen de protestanten en beïnvloedt was door onder anderen racisme en een klassendiscrimintatie.

De film begint om half 8, maar de inloop is al om 7 uur. Na de film zal er een discussie plaatsvinden over wat wij hebben geleerd van de film en zal er ook ruimte zijn voor een drankje. Iedereen is welkom en hopelijk zien we je dan!

Check de trailer hier!