Naar de inhoud
Banner

ROOD Arnhem filmavond: Sorry to Bother You

Nieuwsbericht14 oktober 2023

ROOD Arnhem

Op vrijdag 20 oktober om 19:30 organiseert ROOD Arnhem weer een nieuwe filmavond bij cultuur en ontmoetingscentrum KREEK op Weverstraat 24 in Oosterbeek. Wij kijken dan de film "Sorry to Bother You" van regisseur Boots Riley.

Sorry to Bother You is een surrealistische humoristische film over een zwarte man genaamd Cassius Green die aan de slag gaat als telemarketeer. Aanvankelijk met weinig succes, totdat hij leert om zijn ‘witte stem’ te gebruiken en hij binnen de kortste tijd opklimt naar de top van het bedrijf. Zijn vriendin ziet met afgrijzen aan hoe hij steeds meer onderdeel van het grootkapitaal wordt. Hij valt in smaak van de witte elite, maar dreigt zich meer en meer te vervreemden van zijn eerdere leven als laagbetaalde arbeider en van zijn vrienden en familie.

De film lijkt op het eerste oog een lollige en toegankelijke komedie, maar wie door de oogharen kijkt ziet de kritiek op het kapitalisme en een klassebewuste analyse op racisme. Regisseur Boots Riley, die naast zanger van the Coup een zelfverklaard communist is, wil namelijk zeggen dat je witheid niet alleen wordt beoordeeld op je huidskleur, maar ook op je kapitaal.

De film begint om half 8, maar de inloop is al om 7 uur. Na de film zal er een discussie plaatsvinden over wat wij hebben geleerd van de film en zal er ook ruimte zijn voor een drankje. Iedereen is welkom en hopelijk zien we je dan!

Check de trailer hier!