Naar de inhoud
Banner

Publieke bijeenkomst Communistisch manifest 27 oktober

Nieuwsbericht11 oktober 2022

ROOD Utrecht

In 1848 publiceerden Karl Marx en Friedrich Engels het Communistisch Manifest. De tekst is ondertussen meer dan 170 jaar oud, maar nog steeds onmisbaar om de kapitalistische maatschappij te begrijpen.

Maar Marx en Engels beperkten zich in de tekst niet tot het verleden en het heden. Met het Manifest kondigden zij ook de komst van een nieuwe, betere wereld aan – de communistische maatschappij.

Het Manifest is door vele generaties socialisten gebruikt om het marxisme te leren begrijpen. Daarom zal ROOD Utrecht op 27 oktober deze tekst bespreken. Heb je interesse in socialistische ideeën of in onze organisatie? Kom dan vooral langs! Iedereen is welkom, of je nou al jaren lid bent van ROOD, pas net bij ROOD bent gekomen, of (nog) geen lid bent!

Je hoeft de tekst niet per se gelezen te hebben om mee te doen, maar het is een goeie voorbereiding. De tekst is online te vinden of in een mooie uitgave te koop bij De Rode Lap.

‘Dat de heersende klassen beven voor een communistische revolutie! De proletariërs hebben niets te verliezen dan hun ketenen. Zij hebben een wereld te winnen.’

Praktische informatie:

  • Locatie: dB’s (CAB-Rondom 100, vlakbij station Zuilen)
  • Inloop: 19:30
  • Start: 20:00

Vragen? Neem gerust contact met ons op!