Naar de inhoud
Banner

PJO-Debat Noord-Brabant

Nieuwsbericht7 maart 2021

ROOD Eindhoven

Woensdag 10 maart representeert Nuriye van Lamoen Rood Eindhoven bij het Brabantse PJO-debat. Ze heeft een moeilijke relatie met verkiezingsdebatten. Enerzijds is het heel tof om inhoudelijk met andere mensen over mijn ideologie in discussie te gaan. Aan de andere kant valt de realiteit meestal tegen.

Zoals we als jongeren organisaties zelf al bij de voorbereiding toegaven, is een verkiezingsdebat vooral je eigen campagne praatje houden en niet luisteren naar wie er tegenover je staat. Naar Nuriye's mening is dat niet de manier waarop je politiek bedrijft en bovendien is dat ook helemaal niet nuttig voor de toeschouwers van zo'n debat. Dan kan je net zo goed gewoon de website lezen...

Toch doen we mee.
En we doen mee met de hoop dat we een verandering teweeg kunnen brengen. Hopelijk kunnen we inhoudelijke debatten afdwingen. Zodat we echt op de kern in kunnen gaan en dat het niet blijft bij nietszeggende leuzen. De SP is een actiepartij, een partij die praktisch en daadkrachtig is ingesteld. Die nietszeggende leuzen kunnen ons niet boeien als er zoveel concreet mis is in onze maatschappij. Wij doen niet mee voor niks zeggende leuzen, maar om de vinger op de zere plek te leggen, om ons verhaal te verdedigen hoe Nederland eerlijker kan.

Kijk je woensdag avond mee?
Hier vind je meer info: https://fb.me/e/3qVA28DdK

Foto: Lex de Meester