Naar de inhoud
Banner

ROOD Arnhem Filmavond: How to Blow Up a Pipeline

Nieuwsbericht15 juli 2023

ROOD Arnhem

Op vrijdag 21 juli om 19:30 organiseert ROOD Arnhem weer een nieuwe filmavond bij cultureel centrum KREEK op Weverstraat 24 in Oosterbeek. Wij kijken dan de film "How to Blow Up a Pipeline" van de regisseur Daniel Goldhaber.

How to Blow Up a Pipeline is een film van regisseur Daniel Goldhaber geïnspireerd op ideeën die worden behandeld in het gelijknamige boek dat is geschreven door Andreas Malm en gepubliceerd door Verso Books in 2021. Het vertelt het verhaal van een aantal jongeren die van plan zijn om (verrassing) een aantal pijplijdingen op te blazen op verscheidene locaties in de Verenigde Staten. De film kaart belangrijke politiek ethische kwesties aan, zoals de rol van geweld ter verdediging van onze planeet.

Het gelijknamige boek waar de film op is gebaseerd stelt eveneens deze vragen. In de huidige tijd waarin de gevolgen van de desastreuse klimaatverandering door het kapitalisme merkbaar is voor mens en dier wordt er openlijk afgevraagd of geweldloos verzet nog wel een geschikt middel is om de planeet te redden. Malm beschrijft in zijn boek dat sabotage een logisch gevolg is van klimaatactivisme en bekritiseert om die reden juist de pacifistische houding die veel klimaatactivisten hebben jegens justitie. De film is een vermakelijke actiethriller die de ideeënleer van Malm opneemt in het verhaal. De film is in de VS al in premiere gegaan, maar in Nederland nog niet. Daarom zullen we alleen Engelse ondertiteling hebben.

De film begint om half 8, maar de inloop is al om 7 uur. Na de film zal er een discussie plaatsvinden over wat wij hebben geleerd van de film en zal er ook ruimte zijn voor een drankje. Iedereen is welkom en hopelijk zien we je dan!

Check de trailer hier!