Naar de inhoud
Banner

ROOD Arnhem Filmavond: Harlan County, U.S.A.

Nieuwsbericht11 augustus 2023

ROOD Arnhem

ROOD Arnhem Filmavond: Harlan County, U.S.A.

Op vrijdag 18 augustus 19:30 organiseert ROOD Arnhem weer een nieuwe filmavond bij cultureel centrum KREEK op Weverstraat 24 in Oosterbeek. Wij kijken dan de film "Harlan County, U.S.A." van de regisseur Barbara Kopple.

In de jaren 70 begint er in Harlan County, Kentucky een staking plaats bij de mijnwerkers die opstaan tegen de baas van hun mijn. Ze maken veel uren en doen gevaarlijk en zwaar werk, maar het loon is mager en de arbeidsomstandigheden zijn slecht. Ze gaan staken, maar dit wordt met bruut geweld beantwoordt door de bourgeoisie.

Deze documentaire kwam in 1976 uit maar maakt nog steeds grote indruk. In deze film komen vooral de mijnwerkers zelf aan het woord en de film wordt vooral uit hun perspectief geschoten. Hun strijd is een inspiratie voor iedereen die tegenstand durft te bieden tegen het grootkapitaal.

De film begint om half 8, maar de inloop is al om 7 uur. Na de film zal er een discussie plaatsvinden over wat wij hebben geleerd van de film en zal er ook ruimte zijn voor een drankje. Iedereen is welkom en hopelijk zien we je dan!

Bekijk hier de Trailer!