Naar de inhoud
Banner

ROOD Arnhem filmavond: 5 Broken Cameras

Nieuwsbericht8 november 2023

ROOD Arnhem

Op vrijdag 17 november om 19:30 organiseert ROOD Arnhem weer een nieuwe filmavond bij cultuur en ontmoetingscentrum KREEK op Weverstraat 24 in Oosterbeek. Wij kijken dan de film "5 Broken Cameras" geregiseerd door de Palestijnse Emad Burnat en de Israëlische Guy Davidi.

Toen zijn zoontje werd geboren, begon Emad Burnat met het filmen van zijn leven in het Palestijnse dorp Bil'in op de Westelijke Jordaanoever. Daar legt hij het bestaan onder Israëlische onderdrukking en het protest tegen het Israëlische apartheidsregime van dichtbij vast. Met zijn vijf camera's (allemaal vernietigd door Israëlische soldaten) laat hij zien hoe het leven in Palestina verder gaat. Waar mensen wanhopig, boos, machteloos en verdrietig zijn, maar waar soms ook ruimte is voor hoop en liefde. In samenwerking met de Israëlische Guy Dividi wordt de Palestijnse strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid prachtig in beeld gebracht.

De film wordt vertoond als reactie op het oplaaiende conflict in Gaza en de brute oorlogsmisdaden van Israël tegen de Palestijnen. De film laat ons meeleven met het Palestijnse volk, maar geeft ook inzicht in hun bestaan. Het leert ons door de ogen van de Palestijnen zelf hoe onderdrukking eruit ziet en hoe je je ertegen kunt organiseren.

De film begint om half 8, maar de inloop is al om 7 uur. Na de film zal er een discussie plaatsvinden over wat wij hebben geleerd van de film en zal er ook ruimte zijn voor een drankje. Iedereen is welkom en hopelijk zien we je dan!

Check de trailer hier!