Woonstrijd Groningen gaat door!

Als vervolg op de grote Woonstrijd demonstratie in Groningen wordt er op 19 Januari 19.30 onder andere door ROOD Groningen een online bijeenkomst gehouden om de Woonstrijd voort te zetten.

Eind November werd er op de Vismarkt een demonstratie gehouden tegen het huidige woonbeleid. Hierbij was een grote opkomst van tussen de 750 en 1000 mensen. De online bijeenkomst gaat verder waar de demonstratie eindigde. Deelnemers mogen er vertellen over hun eigen woonproblemen. Ervaren activisten vertellen over effectieve manieren om verzet te plegen, zoals het weigeren van de huurverhoging via de actie Wij Weigeren de Huurverhoging. Samen zal er gekeken worden naar mogelijkheden om actie te voeren tegen het woonbeleid. 

Woordvoerder Robin van den Berg van Woonstrijd: “De plannen van het nieuwe kabinet gaan weinig oplossen. De problemen gaan alleen maar erger worden. We willen daarom zoveel mogelijk mensen betrekken om hun frustratie om te zetten in effectieve actie.”

Woonstrijd presenteert 12 Januari 18.00 ook hun manifest aan de gemeenteraad. Dit is hier online te volgen. Het manifest zelf is hier te lezen. We willen het hebben over de rol van de gemeente met betrekking tot huisvesting en hoe de marktwerking ons stadjers te kort schiet. Ons manifest staat op de agenda omdat we met 50 ondertekenaars een burgeragendering hebben ingestuurd.

Opgeven voor de bijeenkomst kan hier. Meer informatie kan gevonden worden op woonstrijdgroningen.nl . De bijeenkomst vindt wegens Corona via Zoom plaats.