Naar de inhoud
Banner

ROOD gaat internationaal!

ROOD·22 september 2021

Nieuwsbericht·ROOD·22 september 2021

Maandag 20 september kwam onze kersverse Internationale Werkgroep voor het eerst samen! Deze is opgericht naar aanleiding van een besluit van de algemene ledenvergadering om ROOD op internationaal niveau te organiseren samen met gelijkgestemde organisaties.

Omdat deze taak tamelijk breed is, is de eerste stap een basale inventarisatie van de bestaande socialistische jongerengroepen in Europa. We richten ons hierbij voor nu op de landen die om ons heen liggen, om onze blik daarna uit te breiden naar landen die wat verder weg liggen. Uit deze eerste inventarisatie zullen we jongerenorganisaties kiezen die op ideologisch niveau vergelijkbaar zijn met ROOD en waarvan we verwachten dat we een constructieve relatie kunnen opbouwen.

Hierop volgen in een later stadium gesprekken met deze organisaties, die op hun beurt weer tot internationale campagnes en andere acties kunnen leiden. Ook zullen we de verscheidene internationale verbonden voor socialistische jongerenorganisaties verkennen om te zien of een van deze organisaties geschikt zou kunnen zijn om ons bij aan te sluiten.
Heb jij een goede tip, of wil je de Internationale Werkgroep komen versterken? Mail naar info@roodjongeren.nl en laat het ons weten!