Naar de inhoud
Banner

De Rode Bode: Huisjesmelkers niet aanpakken maar afpakken!

Nieuwsbericht29 maart 2022

ROOD Groningen

ROOD Groningen heeft het de laatste tijd druk gehad met het organiseren van de Huisjesmelker van het Jaar-verkiezingen, een ludieke manier om het gigantische probleem van de verziekte huizenmarkt aan de kaak te stellen.

We hebben al jaren moeten aanzien hoe de woningmarkt ook de sociale woningbouw en de leefbaarheid van de stad verpest. We willen het niet bij een symbolische actie laten en komen daarom met een pakket van radicale eisen.

We pleiten daarom voor het socialiseren van de woningmarkt. Dat begint bij het onteigenen van huisjesmelkers, het legaliseren en ondersteunen van kraken en de invoering van een maximale huurprijs. 

Ook kan je denken aan het democratiseren van de sociale huur, het invoeren van een zelfwoonplicht voor alle woningen, en een eind aan tijdelijke huurcontracten. 

ROOD gaat de komende tijd met deze eisen aan de slag en zal deze eisen inbrengen in de lokale Woonstrijd-beweging. We hoeven nooit meer een Huisjesmelker van het Jaar te kiezen als we ze de stad uitjagen!

Dit is een artikel uit de eerste editie van de nieuwe muurkrant van ROOD Groningen – De Rode Bode. Deze wordt door de stad Groningen opgeplakt. Je kunt een PDF van de hele krant hier vinden. Wil je ook iets schrijven voor De Rode Bode? Neem contact met ons op via groningen@roodjongeren.nl!