Naar de inhoud
Banner

De Adema Socialistenborrel

ROOD Groningen·20 oktober 2021

Nieuwsbericht·ROOD Groningen·20 oktober 2021

Elke laatste vrijdag van de maand co-organiseren wij de Adema Socialistenborrel. Dit gaat in samenwerking met onze kameraden van de marxistische leesgroep 'Adema' en kameraadschap 'De Vlam'.

De eerste Adema Socialistenborrel, die vorige maand plaatsvond, was een groot succes. Uit Groningen en Friesland kwamen kameraden bijeen van allerlei organisaties, werden nieuwe contacten gelegd en toffe plannen gesmeed voor de komende maanden. Dit willen we natuurlijk voortzetten, en daarom organiseren we nu elke laatste vrijdag van de maand een Adema Socialistenborrel!

Als je interesse hebt in socialisme, actief wil worden op links, of al actief bent maar nieuwe kameraden wil ontmoeten: kom langs! Elke laatste vrijdag van de maand zijn wij vanaf 20:00 op de bovenverdieping van café De Graanrepubliek te vinden. Voel je vrij om ook je vrienden mee te nemen.

De naam Adema verwijst naar Siep Adema, de Groningse verzetsheld die zich van Spanje tot Nederland inzette voor de strijd tegen het fascisme. Tijdens een razzia werd hij opgepakt, maar hij wist meerdere concentratiekampen te overleven in hij overleed in 1993 als overtuigd communist.

Marxistische leesgroep 'Adema' is een studieclubje voor socialisten met een interesse in marxisme. Het is iets meer dan een jaar geleden van start gegaan, en telt al meer dan 30 deelnemers. Er doen veel mensen van ROOD aan mee, maar ook mensen van de SP, Internationale Socialisten en mensen die nergens anders actief zijn. Het is naast een leesgroep daarmee ook een soort 'sociale hub' voor linkse organisaties in Groningen.

Vanwege de recente groei van marxistische leesgroep 'Adema' is er recent een stuurgroep gekozen om het initiatief gestructureerd te houden. Als je een keertje wil meedoen, of andere vragen hebt, laat het ons weten en dan brengen we je in contact! Je bent van harte welkom.

Tot snel bij de Adema Socialistenborrel! Iedere laatste vrijdag van de maand, 20:00, bovenverdieping café De Graanrepubliek!